Köttfärsgratäng med potatis
Köttfärs och potatisgratäng
Ingredienser (6 portioner/st.)
800 gram |
|
1 st |
|
3 st |
|
1 msk |
|
1,5 tsk |
|
1 krm |
|
3 msk |
|
1 msk |
|
2 dl |
|
1,4 kg |
|
Gratinering |
|
150 gram |
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.Bryn färsen i olja eller smör 2-3 minuret.Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min.Tillsätt salt,peppar,tomatpure,kalvfond och vatten.Låt puttra ca 5 minuter.
- Skala och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor.(Jag använder en mandolin)Varva potatis och färsröran i en smord ugnsform.Strö över ost.Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.Känn efter om potatisen är klar.( Jag använder en oval glasform 24x35x7 cm.)
- Servera tillsammans med bröd och en sallad.
Detta blev supergott!
Fiskpanna
Fin fiskpanna
Ingredienser (4 portioner/st.)
1 st |
|
1 msk |
|
500 gram |
|
2 dl |
|
0,5 st |
|
2 dl |
|
6 st |
|
60 gram |
|
1 knivsudd |
|
Gör så här
1. Skiva purjolöken och lägg dem i en panna tillsammans med smöret.
2. Salt och peppra fisken. Rulla ihop fileérna med köttsidan ut och placera i pannan ovanpå purjolöken,
3. Hetta upp vinet i en liten kastrull och lös upp buljontärningen.
4. Häll vätskan över fisken. Sjud pannan under lock i ca. 10 minuter.
5. Lyft upp fisken med en hålslev och håll den varm.
6. Vispa ner créme fraichen i pannan koka upp.
7. Halvera tomaterna och lägg i pannan tillsammans med romen och den varma fisken. Ös över såsen.
8. Finhacka gräslöken och strö över. Server fisken.
Chipskyckling =S
Sour Cream and Onion Kyckling
Ingredienser (6 portioner/st.)
2 st |
|
1 flaska |
|
5 dl |
|
1 påse |
|
1 påse |
|
0,5 st |
Gör så här
- Fin fördela kycklingen och sprid ut den i botten på en braspanna. Helst i ett tjockt lager.
- Strimla och lägg över purjolöken och lägg ut ett lager med ost ovanpå.
- Blanda Creme Fraichen och Mango Chutney ordentligt, bred ut det ovanpå osten. Strö ut mer ost ovanpå.
- Sätt in ugnen i 200 grader i cirka 20-25 minuter eller tills det börjar mörkna.
- Ta ut det och strö över med chipsen i ett lager ovanpå och sätt in i ca 5 minuter till. Ta ut och severa. Smaklig måltid. MMMMmmm! För gott!
Soppa igen....
Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk |
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd. |
||
port. |
Ingredienser
600 gram sejfiléer |
450 gram laxfilé |
225 gram räkor, skalade |
1,5 st purjolök(ar) |
1,5 st vitlöksklyfta(or) |
4,5 msk Touch of Taste Hummerfond |
3 dl vatten |
3,75 dl matlagningsvin, vitt |
3,75 dl matlagningsgrädde |
1,5 dl crème fraiche |
1,5 paket saffran |
1,5 tsk salt |
0,75 krm svartpeppar |
1,5 tsk timjan |
1,5 tsk basilika |
Tillagning1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.
Fisksoppa
Kalasgod fisksoppa
Ingredienser (4 portioner/st.)
1 st |
|
2 st |
|
3 st |
|
6 dl |
|
1 dl |
|
2 st |
|
1 paket |
|
2 dl |
|
400 gram |
|
Gör så här
1. Fräs löken och morötterna i en kastrull utan att det tar färg.
2. Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna.
3. Låt koka 5-6 min. Späd ev med mer vätska.
4. Lägg i osten, cremé fraiché och och kryddor och låt koka några minuter till.
5. Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är precis genomkokt.
6. Lägg i dill. Smaka av!
Soppa är gott
Currydoftande Köttfärssoppa |
port. |
ca 30 min. |
Ingredienser
600 gram köttfärs |
3 st gul lök(ar), finhackade |
3 st vitlöksklyfta(or), rivna |
1,5 st äpple(n), syrligt, skalat och i tärningar |
1,5 msk smör |
1,5 msk curry |
1,5 l vatten |
4,5 msk Touch of Taste Kalvfond |
3 msk tomatpuré |
1,5 burk(ar) krossade tomater |
3 msk citronsaft |
Tillagning
1. Fräs köttfärs, lök, vitlök och äppeltärningar i smöret.
Strö i curryn och låt den fräsa med ett par min.
2. Tillsätt vatten, kalvfond, tomatpuré, krossade tomater och citronsaft,
3. Smaka av med salt och peppar.Låt soppan småkoka i ca 10 min.
Servera bröd till.
Soppa är gott =)
Familjens bästa kycklingsoppa med pastaskruvar och majs |
Familjevänlig soppa med mycket smak. |
||
|
||
port. |
ca 15 min. |
Ingredienser
4 st kycklingfile’er |
2 msk rapsolja |
1 tsk curry |
2 msk tomatpure’ |
12 dl vatten |
6 dl passerade tomater |
5 dl matlagningsgrädde el. grädde och mjölk |
||
4 dl majskorn, frysta |
||
4 tärning(ar) hönsbuljong |
||
Peppar o salt |
||
4 dl, pastaskruvar fullkorn, gärna dinkel |
||
|
||
basilika |
Tillagning
1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn i rapsolja.
2. Tillsätt curry, tomatpuré, salt och peppar.
3. Häll sedan på vatten, passerade tomater, grädde och lägg i hönsbuljong och pastaskruvar. .
4. Låt koka 15 minuter. Tillsätt sedan majsen och låt koka några minuter till. Garnera med basilika.