Soppa igen....
Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk |
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd. |
||
port. |
Ingredienser
600 gram sejfiléer |
450 gram laxfilé |
225 gram räkor, skalade |
1,5 st purjolök(ar) |
1,5 st vitlöksklyfta(or) |
4,5 msk Touch of Taste Hummerfond |
3 dl vatten |
3,75 dl matlagningsvin, vitt |
3,75 dl matlagningsgrädde |
1,5 dl crème fraiche |
1,5 paket saffran |
1,5 tsk salt |
0,75 krm svartpeppar |
1,5 tsk timjan |
1,5 tsk basilika |
Tillagning1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.