Tacokyckling

Krämig tacokyckling


port.


Ingredienser

500 gram kycklingfilé(er)

olja, att steka i

1 påse tacokrydda, (eventuellt lite mindre)

0,5 dl vatten

2 dl crème fraiche, lätt

3 msk chilisås

Tillagning

Putsa filéerna och skär i mindre bitar. Bryn bitarna i en stekpanna och tillsätt tacokrydda. Häll på vatten och låt puttra lite. Häll på créme fraiche och chilisås och låt puttra någon minut till. Servera med pasta eller i tacos, till din favoritsallad.

 


Vit chokladmousse med jordgubbssås

Den här gjorde jag till efterrätt idag, men tog björnbär istället för jordgubbar. MUMS!!


Vit chokladmousse med jordgubbssås

En ljuvlig dessert som smälter i munnen.

 

Antal portioner: 4

Färdigt på: 15 min

Ingredienser

Vit chokladmousse
150 150 gram vit choklad
1.5 1.5 dl vispgrädde
1.5 1.5 dl kesella kvarg (10 %)
Jordgubbssås
150 150 gram frysta jordgubbar
0.5 0.5 dl strösocker
Färska jordgubbar till garnering

1. Chokladmousse
Finhacka chokladen och smält den i vattenbad.

2. Vispa grädden, ej alltför hårt.

3. Rör ner grädde och kvarg i chokladen, men rör inte för mycket.

4. Spritsa eller klicka ner smeten i glas eller små formar. Låt stå svalt minst 30 minuter, gärna mer.

5. Jordgubbssås
Tina jordgubbarna. Mixa dem med socker.

6. Passera genom en finmaskig sil. Skeda jordgubbssåsen över moussen.

7. Garnera med färska jordgubbar.


RSS 2.0