Dip-tips till chips, bröd eller grönsaker

Pestodip

Pesto blandat med creme fraiche eller turkisk yoghurt är jättegott!

Hummus

1 burk kikärtor
3msk olivolja
2 rivna vitlöksklyftor
1tsk spiskummin
saften av 1 citron

Häll av och skölj kikärtorna
Mixa allt och häll upp på ett fat. Ringla över lite extra olivolja

Ädla kikärtor

4dl kikärtor
125g ädelost
2dl gräddfil
1/2dl hackad gräslök
salt o peppar

Häll av och skölj kikärtorna.
Mosa osten och rör ihop allt

Sweet & Sour

Blanda creme fraiche med sweet & soursås (i den mängd som önskas)
Riv i vitlök
Salta och peppra

Fetasås

200g smulad fetaost
1dl urkärnade svarta oliver, finhackade
4dl turkisk yoghurt
Rivet skal från 1 citron
Salt o peppar

Blanda allt
Detta är även gott till grillat



Köttbullar med krämig parmesansås

Detta blir ca 30 små köttbullar

200g köttfärs
1 ägg
1dl grädde
2tsk fransk senap
2msk ströbröd
salt o peppar

Såsen:

2dl creme fraiche
1dl riven parmesan
1-2tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1 äggula
salt o peppar

Blanda ingredienserna till färsen och forma till små bullar.
Stek dem i en panna med lite smör

Rör ihop såsen och servera som dip till köttbullarna

RSS 2.0