Tips på efterrätter

Frusen hallonvanilj



225g frysta hallon
250g kesella vanilj

Mixa hallonen med kesellan
Servera genast
Prova gärna med blåbär eller björnbär också
OBS bären måste vara frysta för att det ska bli glassigt


Frusen marängpaj



5dl vispgrädde
2,5dl jordgubbssylt
120g små maränger
frysta eller färska jordgubbar till dekoration

Vispa grädden och rör ner sylten
varva grädden och maränger i en form, gärna med löstagbar kant
första och sista lagret ska vara syltgrädde
Täck med plastfolie och sätt in i frysen i minst 4 timmar, gärna över natten
Ta fram tårtan och garnera med bären
Det går bra att servera direkt från frysen



Zabaione Freddo



4 äggulor
4msk strösocker
4msk apelsinjuice eller söt sherry
1dl vispgrädde
4dl färska bär eller frukt i bitar

Blanda äggulor, socker och juice i en kastrull
Värm försiktigt under vispning tills såsen blir tjock och skummig
Låt kallna
Vispa grädden och blanda ner i såsen
Servera i skålar med bär eller frukt


Äppeldessert



Ta ett äpple per person, dom jättegröna, hårda blir bäst.
Ta ur kärnorna, gärna med en urkärnare så det blir ett hål rakt igenom äpplet.
Tryck i en smörtärning i hålet och strö i en blandning av socker och kanel, sen i med en smörtärning igen.
Slå in äpplena i folie och baka i ugnen i 30-40 min i 225¤
Ät med grädde, glass eller creme fraiche.
Smaskens!


Superenkel bärpaj på havrebotten

Till botten:
125g smör / marg
1/2 dl farinsocker
2dl havregryn
2dl vetemjöl

Fyllning:
2 1/2 dl vaniljvisp
1/2 l bär tex hallon o blåbär

Sätt ugnen på 200¤ Smält smöret och blanda ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en pajform, helst med löstagbar botten. Grädda pajskalet i ca 15 min. Låt kallna.
Vispa vaniljsåsen och klicka ner i pajskalet. Strö ö ver bären. Servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0