Grissini

500 500 g vatten
750 750 g vetemjöl special
20 20 g jäst
35 35 g olivolja
20 20 g salt
1 1 st ägg till pensling
flingsalt
ev. örter att strö på

Tips

Rulla gärna bitar av lufttorkad skinka runt stängerna och servera dem tillsammans med en hemmgjord tarpenade.

Gör så här

1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt) och tillsätt olivolja och salt.

2. Häll vätskan över jästen och rör tills det löst sig.

3. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg.

4. Täck över degen och låt den jäsa i 60 minuter.

5. Dela degen i 30-grams bitar och rulla ut dem till smala stänger på en plåt.

6. Vispa samman ägget i en liten skål och pensla stängerna med det. Strö på till exempel sesamfrön eller örter och flingsalt.

7. Låt jäsa i ytterligare 60 minuter. Sätt under tiden ugnen på 230 grader.

8. När stängerna är färdigjästa, grädda dem mitt i ugnen cirka 30 minuter tills de fått fin färg och känns torra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0