Köttfärsgryta

 


 Köttfärsgryta

Det finns egentligen bara en sak att säga om den,
och det är: Mmmmmm!


• 800g Potatis
• 500g Nötfärs
• 2 stora Morötter
• 1 Röd Paprika
• 1 liten Gul Lök
• 1 stor Vitlöksklyfta
• 2 Lagerblad
• 2 msk Tomatpuré
• 5 dl krossade Tomater
• 1 L Vatten
• 1 Oxbuljongtärning
• 1 Grönsaksbuljongtärning
• Salt & nymalen Svartpeppar

Gör så här
1.
Skala och skär potatisen i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Lägg i kallt vatten och ställ åt sidan.
2. Skala och skiva morötterna, hacka paprikan grovt och löken fint.
3. Fräs köttfärsen och grönsakerna med lagerbladen och tomatpuréen.
4. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong.
Låt grytan sjuda på medelvärme i 45 min.
5. Lägg i potatisen och låt koka ytterliggare 30 min.
6. Smaka av.

Bjud ett gott bröd till vid servering!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0