Rose'pepparbiffar

Här kommer nåt som jag provade själv för första gången i fredags. Mycket gott!

Rosépepparbiffar

Peppriga biffar med en fräsch sås på crème fraîche.

  1 2 4 6 8 10 12

Ingredienser

700 1050 g nötfärs
100 150 g fläskfärs
1 1.5 st gul lök
2 3 msk vatten
salt
malen vitpeppar
smör till stekning
4 6 dl crème fraîche
1 1.5 dl köttbuljong
2 3 tsk grovmalen rosépeppar
Hela rosépepparkorn

http://recept.nu/receptnu/images/pixel.gif

1. Skala löken och riv den fint ner i färsen i en bunke. Arbeta i vatten, salt och malen vitpeppar och blanda till en smidig färs.

2. Sätt ugnen på 200°. Skölj händerna i kallt vatten och forma 12 små biffar. Låt en matsked smör bli brunt i en panna på medelvärme och stek biffarna hastigt en minut på varje sida.

3. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter

4. Blanda samman crème fraiche med buljongen i en kastrull. Hetta upp försiktigt och koka upp. Krydda såsen med salt, rosépeppar och vitpeppar. Slå såsen över biffarna och dekorera med hela rosépepparkorn.

 

 

Jag kryddade också såsen med färsk oregano och gräslök. Till detta serverade jag sallad och ris, men det går givetvis lika bra med potatis eller vad du vill!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0