Bearnaisekött

Ta fläskfile' (eller nåt annat kött) och skär det i skivor 1-1,5 cm tjocka.

Bryn köttet i en stekpanna och krydda ganska ordentligt.

Lägg efter hand som dom blir klara ner köttbitarna i en ugnsform. (Jag brukar ta långpannan eftersom vi är så många...)

När allt kött är brynt och lagt i formen så häller du över färdig bearnaisesås (inte Lohmanders på burk utan gärna den färdiga i påse) och creme fraiche i samma mängd så det täcker köttet, sen skjuts in i ugnen i 175* i ca 20 - 30 min eller tills köttet är färdigt.

Servera med tex klyftpotatis eller potatisgratäng och sallad. MUMS!!!! Lycka till!

Det här receptet har jag fått från Macke och Patricia, men när dom bjöd på det så var det gjort med rådjurskött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0