Mazarintårta

Leilas underbara mazarintårta

En härlig tårta som garneras med grädde och massor av färska bär!

 

Färdigt på: 40 min

Ingredienser

150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ekologiska ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
madelspån till formen
2 dl vispgrädde
1 l färska bär till garnering
florsocker att pudra på kakan vid servering

Tips

Knäck upp äggen i en skål innan du häller dem i smeten. På så vis är man säker på att det inte kommer med något skal i smeten.

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.

4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.

5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0