Imorron är det fredag!

Ciao!
Torsdag med tråkmat har det varit idag så det är inget som är värt att skriva om.
Däremot imorron är det fredag och då blir det smarrens! =P
Jag ska göra en pastarätt som heter Boscaiola. Det är ungefär som carbonara, men med färska champinjoner i också.
Till 4 portioner:
500g pasta
2 paket bacon
200g skivade färska champinjoner
6 dl grädde (helst vispgrädde, det blir bäst)
lite hackad persilja eller gräslök
2 skivade salladslökar (det brukar jag utesluta för det mesta)
(pasmesanost)

Koka upp pastavatten och medan pastan kokar så fräser du bacon och champinjoner.
Rör ner grädden i fräset och låt det koka tills det tjocknar lite, ca 15 min. Blanda sen i örter och ev salladslök.
Blanda såsen med den avrunna pastan och rör ev ner riven parmesan.
Ät gärna med ett gott bröd, t.ex. focaccia med nån god fyllning. Här kommer recept på det:


Focaccia

  • 50 gram jäst
  • 6 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 dl durumvetemjöl
  • 1 liter vetemjöl
  • Olivolja att pensla foccacian och långpannan med
  • ATT STRÖ ÖVER FOCCACIA: Gourmetsalt
  • Torkad eller färsk rosmarin
  • Soltorkade tomater, goda oliver, fetaost
  1. Värm mjölken till fingervarm 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt lite mjölk och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt mjölk, nästan allt mjöl, salt samt olivolja och arbeta ihop till en deg.
  3. Jäs foccaciadegen i 40 minuter under kökshandduk.
  4. Pensla en långpanna med olivolja. Arbeta ihop foccaciadegen i bunken och häll foccaciadegen direkt i långpannan samt tryck ut foccacian jämt så att degen täcker långpannan. Låt gäsa övertäckt med handduk i 30 minuter. Pensla foccacian med olivolja, strö över några nypor gourmetsalt samt lite rosmarin. Tryck om du vill ner oliver, soltorkad tomat samt fetaost lite här och där. Jäs i 10 minuter till.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Baka foccacian i nedre ugnen i 25 minuter tills den fått fin färg.

Tjolahopp vad gott!!!!!

Tjing!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0