Falustrimlor i örtagårdssås
Denna smarriga och enkla korvrätt blir det på 34:an idag!
Falustrimlor i örtagårdssås
Ingredienser
Portioner: 4
1 purjolök
400 g falukorv
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning vatten)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk fransk senap
1 krm vitpeppar
4 port ris
tomater
rödlök
Gör så här
Skölj och strimla purjolöken. Strimla falukorven. Fräs purjo och falukorv i margarin eller smör i en traktörpanna. Tillsätt grönsaksbuljong, grädde, fransk senap och hackade färska örter t ex basilika, oregano eller persilja. Låt puttra ca 3 min. Red med maizenaredning och smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med ris och tomatsallad.
Tjing!!
Kommentarer
Trackback