File´panna
Filépanna
Du behöver:
Potatis
Fläskfilé eller kycklingfilé som du strimlat och marinerat
Färska champinjoner i bitar
Lök i bitar
Paprika i bitar
Halloumiost i skivor
Potatis och filé tar du så mycket att du tycker det räcker till alla. Resten av ingredienserna tar du givetvis bara de du gillar. (Du kanske kommer på nåt annat som skulle vara gott att ha i!)
Skala och skär potatisen i klyftor som du sköljer av under rinnande vatten för att det inte ska fastna i botten på formen.
Ringla lite olja i botten på en ugnsfast form och lägg potatisen däri. Ställ in i ugnen i 225°.
Efter 10 min. i ugnen tar du ut formen och ”strör” över den strimlade file’n och de andra ingredienserna på potatisen. Häll även över marinaden.
Ställ tillbaka in i ugnen i ca 20 min.
Servera med en god sallad och förslagsvis tzatziki eller någon annan god sås och bröd.
MUMS!