Fiskpanna

Fin fiskpanna

 

Ingredienser (4 portioner/st.)

1 st

purjolök

1 msk

smör

500 gram

spättafilé

salt och vitpeppar

2 dl

torrt vitt vin

0,5 st

fiskbuljongtärning

2 dl

crème fraiche

6 st

körsbärstomater

60 gram

röd stenbitsrom

1 knivsudd

gräslök

ev. skivad citron

Gör så här

1.        Skiva purjolöken och lägg dem i en panna tillsammans med smöret.

2.        Salt och peppra fisken. Rulla ihop fileérna med köttsidan ut och placera i pannan ovanpå purjolöken,

3.        Hetta upp vinet i en liten kastrull och lös upp buljontärningen.

4.         Häll vätskan över fisken. Sjud pannan under lock i ca. 10 minuter.

5.        Lyft upp fisken med en hålslev och håll den varm.

6.         Vispa ner créme fraichen i pannan koka upp.

7.        Halvera tomaterna och lägg i pannan tillsammans med romen och den varma fisken. Ös över såsen.

8.        Finhacka gräslöken och strö över. Server fisken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0