Fisksoppa

Kalasgod fisksoppa

Ingredienser (4 portioner/st.)

1 st

hackad gul lök

2 st

vitlöksklyfor

3 st

normalstora morötter

6 dl

vatten

1 dl

vitt vin (kan uteslutas)

2 st

fiskbuljongtärningar

1 paket

kavli kräftost (400g)

2 dl

créme fraiché

400 gram

vit fisk, går bra med fryst fiskblock

salt, cayennepeppar

dill

Gör så här

1.        Fräs löken och morötterna i en kastrull utan att det tar färg.

2.        Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna.

3.        Låt koka 5-6 min. Späd ev med mer vätska.

4.        Lägg i osten, cremé fraiché och och kryddor och låt koka några minuter till.

5.        Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är precis genomkokt.

6.        Lägg i dill. Smaka av!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0