Köttfärsgratäng med potatis
Köttfärs och potatisgratäng
Ingredienser (6 portioner/st.)
800 gram |
|
1 st |
|
3 st |
|
1 msk |
|
1,5 tsk |
|
1 krm |
|
3 msk |
|
1 msk |
|
2 dl |
|
1,4 kg |
|
Gratinering |
|
150 gram |
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.Bryn färsen i olja eller smör 2-3 minuret.Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min.Tillsätt salt,peppar,tomatpure,kalvfond och vatten.Låt puttra ca 5 minuter.
- Skala och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor.(Jag använder en mandolin)Varva potatis och färsröran i en smord ugnsform.Strö över ost.Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.Känn efter om potatisen är klar.( Jag använder en oval glasform 24x35x7 cm.)
- Servera tillsammans med bröd och en sallad.
Detta blev supergott!
Kommentarer
Trackback