Soppa igen....

Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

 

Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.

port.

Ingredienser

600 gram sejfiléer

450 gram laxfilé

225 gram räkor, skalade

1,5 st purjolök(ar)

1,5 st vitlöksklyfta(or)

4,5 msk Touch of Taste Hummerfond

3 dl vatten

3,75 dl matlagningsvin, vitt

 

3,75 dl matlagningsgrädde

1,5 dl crème fraiche

1,5 paket saffran

1,5 tsk salt

0,75 krm svartpeppar

1,5 tsk timjan

1,5 tsk basilika

olivolja

Tillagning1. Skär fisken i 3 cm kuber.

2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.

3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.

4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.

Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0